Varför Activon?

Det naturliga valet vid sårbehandling.
I dubbel bemärkelse.

Antibiotikaresistens är av WHO listat som ett av de främsta hoten mot mänskligheten, desto mer antibiotika som används, desto snabbare ökar antibiotikaresistensen. Ökad antibiotikaresistens leder till att infektioner blir svårare, eller nästintill omöjliga att behandla vilket orsakar stort lidande för patienter, ökad arbetsbelastning och höga kostnader för sjukvården.

Activon Manukahonung har ingen känd bakterieresistens och kan därför användas för att behandla alla typer av sår – i alla stadier. 

Activon Manukahonung, 100% medicinsk manukahonung för sårbehandling
Bi, Manukahonung

Vad är Manukahonung?

Manukahonung framställs av bin som samlar nektar från manukablommor, vilka växer på manukabusken (Leptospermum scoparium) som är endemisk för Nya Zeeland. Māorierna har i århundraden värdesatt denna växt för dess läkande egenskaper och använt den för att behandla en rad olika tillstånd, som förkylningar, hudproblem och sår.

Activon har professionellt utvecklats för att stödja alla faser av sårläkning, från svåra nekrotiska sår till senare stadier som granulering och epitelisering.

Manukahonung för effektiv sårvård

Advancis Medical var pionjärer i att introducera medicinsk manukahonung i Storbritannien. Sedan 2004 har Advancis Medical i nära samarbete med ledande kliniker, patienter och vårdpersonal utvecklat ett omfattande sortiment av sårvårdsprodukter med medicinsk manukahonung under varumärken Activon Tube, Actilite, Activon Tulle, Algivon Plus och Algivon Plus Ribbon.

Activon Tulle. Bensår, fotsår, diabetessår, trycksår.

Fem fördelar med manukahonung

Användningen av medicinsk honung inom sårbehandling är väletablerat med många läkare, sjuksköterskor och undersköterskor som framgångsrikt använder honungsbaserade produkter i sjukvården för olika typer av sår. Den osmotiska effekten, höga sockerhalten, låga pH-värdet och väteperoxid bidrar gemensamt till honungens förmåga att hämma mikrobiell tillväxt.

Antimikrobiell ikon
Antimikrobiell

Activon Manukahonung innehåller höga koncentrationer av ämnet Methylglyoxal (MGO), en betydande antimikrobiell komponent med brett spektrum.

Osmotisk effekt ikon
Osmotisk effekt

Socker som naturligt finns i honung har effekten att dra ut lymfvätska från sårbädden, vilket kallas osmotisk effekt. Behövs för celltillväxt och för att främja granulering och epitalisering.

pH-värde ikon
Sänker pH-värde

Activon Manukahonung, med ett pH på cirka 3.9, främjar effektiv sårläkning genom att skapa en sur miljö för bakterier, vilket förhindrar deras spridning i såret.

Fuktig sårläkningsmiljö ikon
Sårläkningsmiljö

Hjälper till att bibehålla en fuktig sårläkningsmiljö, vilket kan bidra till att påskynda sårläkningsprocessen.

Minska odör ikon
Minskar odör

Eliminerar odör då bakterier matar på socker istället för sårvävnaden. Biprodukten som utsöndras blir luktfri mjölksyra vilket helt eliminerar dålig lukt.

Se filmen om Activon Manukahonung

Få en inblick i hur Activon medicinsk manukahonung används i sårvård. Filmen visar dess unika egenskaper, som hjälper till att skapa en optimal miljö för sårläkning genom att hämma mikrobiell tillväxt och främja sårläkning

Activon i svensk sjukvård

Activon Manukahonung finns upphandlat i 16 regioner och används inom såväl sjukvård, primärvård och hemsjukvård.

Activon finns upphandlat i följande regioner: Region Stockholm, Region Skåne, Region Västra Götaland, Region Gotland, Region Blekinge, Region Kronoberg, Region Kalmar, Region Östergötland, Region Jönköping, Region Halland, Region Norrbotten, Region Dalarna, Region Uppsala, Region Västmanland, Region Sörmland och Region Örebro.

Har din Region Activon upphandlat?

Kontakta mig för ett digitalt möte eller fysiskt besök för presentation om Activon.

Anders Nachtweij
Produktspecialist
Leg. Sjuksköterska
+46 (0) 70-876 19 99
anders.nachtweij@medfour.se

Anders Nachtweij, Produktspecialist Activon Manukahonung